Usunięcie konta
Konto w aplikacji Ekobdo to to samo konto, którym logujesz się do panelu ekobdo.pl. Zakłada je administrator Twojej firmy. Usunięcie konta usuwa je w aplikacji i w panelu jednocześnie.
Jak poprosić o usunięcie konta
- Napisz e-mail na adres kontakt@ekobdo.pl z adresu e-mail, którym logujesz się do Ekobdo, z tematem „Usunięcie konta”.
- W treści podaj imię i nazwisko oraz nazwę firmy, w której masz konto.
- Jeśli wiadomość przyjdzie z innego adresu, poprosimy o potwierdzenie, że konto należy do Ciebie.
- Usuniemy konto w ciągu 30 dni i odpiszemy, gdy to się stanie. Poinformujemy też administratora Twojej firmy.
Możesz też poprosić o to administratora swojej firmy - może usunąć Twoje konto w panelu (Użytkownicy).
Co usuwamy
- dane konta: imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, hasło, rolę w firmie,
- telefony, na których korzystałeś z aplikacji: identyfikator instalacji, klucz do powiadomień, model telefonu i wersję systemu,
- zapamiętane logowania na wszystkich urządzeniach,
- adres e-mail i adres IP w historii logowań.
Co zostaje i jak długo
- Dokumenty firmy, które zostały wprowadzone z Twojego konta (rozpiski, karty przekazania odpadów, ewidencja odpadów, harmonogramy) należą do firmy, a nie do konta - zostają w panelu firmy. Dokumenty ewidencji odpadów firma musi przechowywać przez 5 lat (ustawa o odpadach).
- Dziennik zmian - przy wpisach, które zrobiłeś, zostaje samo imię i nazwisko jako autor zmiany, tak długo jak dokumenty, których dotyczą.
- Kopie zapasowe - dane konta mogą jeszcze być w kopiach zapasowych, które są nadpisywane w ciągu 31 dni.
- Pliki pobrane wcześniej na telefon (folder „Pobrane”) są na Twoim telefonie - usuwasz je sam. Odinstalowanie aplikacji usuwa z telefonu jej dane i zapamiętane logowanie.
Więcej o tym, jakie dane przetwarzamy: polityka prywatności.